Hoşgeldin Ziyaretçi Giriş Yap Kayıt Ol Siparişim Nerede? Bize Ulaşın

DAC Kablo Nedir ?

DAC Kablo Nedir ?
06-06-2021 tarihinde eklendi.
Doğrudan Takılan Bakır kablo veya DAC kablosu, bir veri ağındaki anahtarlar, yönlendiriciler, sunucular veya veri depolama aygıtları gibi aktif ekipman içindeki bağlantı noktalarını (veya hat kartlarını) doğrudan bağlayan bir twinax bakır kablodur.

DAC kabloları twinax bakırdan yapılmıştır ve doğrudan aktif ekipmana elektrik bağlantısı sağlayan modüllerle fabrikada sonlandırılmıştır. Modüller kablodan çıkarılamaz ve bu nedenle tüm DAC kabloları sabit uzunluktadır. Bu, fiber kablolar ve optik alıcı-vericilerin bir kombinasyonunu kullanmaya kıyasla DAC kablolarını kullanmanın dezavantajlarından biridir.

 

Yüksek hızlı DAC kablolarının farklı türleri vardır; doğrudan ve koparma, pasif ve aktif. Doğrudan bağlantılı bir DAC kablosu, bir bağlantı noktası/hat kartını diğerine bağlayacaktır. Bir koparma DAC kablosu, bir bağlantı noktasının 4 adede kadar bağlantı noktasına bağlanmasına izin verir. Aktif bir DAC kablosu, sinyalleri artırmak için modüllerin her iki ucundaki elektronikleri kullandığından, pasif bir DAC kablosundan biraz daha uzun iletim mesafesi sunar.

 

 

Ne İçin ve Nasıl Kullanılırlar?

Yukarıda bahsedildiği gibi, DAC kabloları, aktif ekipman arasındaki portları doğrudan bağlamak için kullanılır; anahtarlar, yönlendiriciler, sunucular ve depolama. Ana kısıtlamaları iletim mesafesidir. Diğer faydaları olmasına rağmen, ana faydaları maliyettir.

 

İletim Mesafesi

Yalnızca bu bağlantı noktaları arasındaki fiziksel mesafenin 15 m'den az olduğu yerlerde kullanılabilirler. Ancak, bir sinyalin bir DAC kablosu aracılığıyla iletebileceği maksimum mesafe, veri hızına bağlı olarak değişir. Veri hızları yükseldikçe, 10G'den 40G'ye ve ardından 100G'ye kadar mesafe küçülür ve küçülür. 100G DAC yalnızca 5m'ye kadar iletim yapabilir.

Bu mesafe sınırlamaları, DAC kablolarının en yaygın kullanımının, örneğin sunucuları bir raf üstü anahtarına bağlamak gibi aynı veri rafında bulunan ekipmanı bağlamak olduğu anlamına gelir.

Maliyetler

Bir DAC kablosu kullanmak, iki optik alıcı-verici ve bir fiber kablo kullanmaktan her zaman daha uygun maliyetli olacaktır. Yine maliyet tasarrufu, iletilen veri hızına bağlı olacaktır, ancak bunların 2 veya 3 kat daha ucuz olması alışılmadık bir durum değildir. Kullanımlarına mesafenin izin verdiği yerlerde, büyük miktarda DAC kablosunun kullanılması önemli bir maliyet tasarrufu sağlayabilir.

Güvenilirlik

DAC kabloları son derece güvenilirdir. Doğrudan ekipman bağlantı noktalarına takılan modüller, sağlam bir bağlantı sağlayan fiziksel bir elektrik kontağı oluşturur. Kablolar 26 ila 28 AWG twinax bakırdan yapılmıştır ve bu nedenle fiziksel olarak güçlüdür ve bu nedenle kullanım sırasında hasar görmeleri olası değildir. Bu faktörlerin her ikisi de, her türlü uygulamada bağlantıların hızlı, güvenilir ve ekonomik bir şekilde yapılmasının mümkün olduğu anlamına gelir.

En Yaygın DAC Kabloları

10G Ethernet Bağlantıları Yapma

DAC kablolarının muhtemelen en popüler kullanımı, iletim mesafelerinin 1 ila 2 m arasında olduğu aynı veri rafında bulunan ekipmanı bağlamaktır. Yazma sırasında 10G bağlantı noktaları en yaygın olanıdır ve en büyük hacimli DAC kablolarının kullanıldığı yer burasıdır. Bir SFP+ - SFP+ DAC kablosu, doğrudan her iki ekipman parçasına takılır ve anında 10G Ethernet bağlantısını etkinleştirir.

40G Ethernet Bağlantısı Yapma

Bir ağdaki 10G bağlantı noktalarının 40G bağlantı noktalarına oranı giderek artan bir hızla azalmaktadır. DAC kabloları, bir 40G bağlantı noktasını başka bir 40G bağlantı noktasına doğrudan bağlamak için kullanılabilir, ancak bir 40G bağlantı noktasını dört adede kadar 10G Ethernet bağlantı noktasına bağlamak için de kullanılabilirler. Bu ikinci uygulama için DAC koparma kabloları gereklidir. Yine ana kısıtlama, dört SFP+ bağlantı noktası arasındaki mesafedir.

100G Ethernet Bağlantısı Yapma

DAC kabloları, 100G Ethernet bağlantı noktasını başka bir 40G bağlantı noktasına doğrudan bağlamak için kullanılabilir, ancak bunlar aynı zamanda yukarıdakiyle aynı şekilde kullanılabilir ve bir 100G bağlantı noktasını dört adede kadar 25G Ethernet bağlantı noktasına bağlamak için kullanılabilir. Bu ikinci uygulama için DAC koparma kabloları gereklidir. Yine ana kısıtlama, dört SFP+ bağlantı noktası arasındaki mesafedir.

Satıcının Marka Kablolarını veya Uyumlu Kablolarını Kullanma

Her anahtar, yönlendirici, sunucu üreticisi, ekipmanlarını bağlamak için bir dizi DAC kablosu sağlar. Ancak, DAC kablolarını diğer kaynaklardan tedarik etmek genellikle daha kolay, daha hızlı ve daha ucuzdur.

Güvenilir ve güvenilir bir kaynaktan uyumlu bir kablo kullanılması, bağlı olduğu anahtarın/sunucunun/yönlendiricinin herhangi bir garantisini veya performansını etkilemez. Dikkat edilmesi gereken tek nokta, DAC kablosunun ana bilgisayar ekipmanının kodlamasına uyacak şekilde önceden programlanmış olması gerektiğidir.

Doğrudan Takılan Bakır Kablo serilerimizden herhangi biriyle ilgili biraz daha yardıma ve tavsiyeye ihtiyacınız varsa, lütfen bize bildirmekten çekinmeyin. Aşağıda, başlamanıza yardımcı olacak birkaç bağlantı bulunmaktadır.

Distribütör Garantili Ürünler

Satışını yaptığımız ürünler Distribütör Garantilidir.

Stok ve Hızlı Teslimat

Sadece Kendi Stoklarımızda olan ürünleri satıyoruz

KREDİ KARTIYLA ÖDEME

Tüm alışverişlerinizde kredi kartınızla ödeme yapabilirsiniz.

7X24 BİZE ULAŞIN

Uzman E-Ticaret personelimize her zaman ulaşabilirsiniz.

Kampanya ve indirimlerden haberdar olun.